Tapetul – ușor și simplu pentru un aspect inedit

Momentul acela când te uiți la un perete gol este ușor intimidant. Atâtea opțiuni, multiple variante, o infinitate de culori pe care ai putea să le aplici, o grămadă de idei de luat în considerare. Nu e de mirare că preferi să-ți torni o ceașcă de cafea și să iei o pauză. Și să te gândești ce ar putea avea mai mare impact decât un tapet îndrăzneț și colorat.

Un clasic ce revine la modă

Când te gândești la tapet, cu siguranță îți vin în minte imagini din copilărie, sau din filmele vechi. Ceea ce poate nu știai este că tapetul revine în forță și este din nou un accesoriu la modă. Poate nu chiar modelele înflorate din bucătăria bunicii, dar tot ai de ales dintr-o multitudine de stiluri și idei. Și, cine știe, poate bunica ta chiar avea gusturi grozave la decorațiuni interioare.

Poate ți se pare un proiect intimidant la început, dar te asigurăm că nimic nu este mai simplu. Și poți scăpa de mizeria de nedescris care se face într-o încăpere atunci când te apuci să văruiești.

Care este primul pas?

Bineînțeles, trebuie să alegi un model. Și să iei în considerare mai multe chestiuni, nu doar să alegi o culoare și un model care îți plac. Multe modele au și o textură în relief care poate adăuga o notă elegantă oricărei camere. Dacă deja ai mobilă, imaginează-ți cum se va potrivi cu tapetul. Cel mai sigur ar fi să alegi o culoare neutră, care nu încarcă inutil încăperea. De exemplu, tapițeria unei canapele sau modelul covorului sunt indicii importante pe care ai putea să le iei în considerare, pentru a se potrivi cu tapetul.

Dacă preferi ceva mai discret, tapetul se poate aplica doar pe un perete sau un colț, ca accent sau decorațiune inedită.

Și nu uita să cumperi puțin mai mult decât ai nevoie, pentru orice eventualitate și cheamă un specialist dacă nu ești sigur că te descurci singur.