Optimizează-ți spațiul din garaj

Inițial, garajul este locul unde ții mașina. Dar în ultima vreme a devenit mult mai mult de atât. Este locul universal de depozitare a lucrurilor pe care le folosești mai rar și pentru care nu prea mai ai loc în casă: bradul de Crăciun, ustensilele de grădină sau bicicletele copiilor. Și uite așa ești nevoit să-ți parchezi mașina în stradă, unde se poate zgâria sau deteriora mult mai ușor. Din fericire, există câteva idei pentru tine, pentru ca garajul să redevină adăpostul perfect pentru o mașină îngrijită.

Fă curat

Știi cum se spune, dacă nu ai folosit un obiect/articol de îmbrăcăminte timp de un an de zile, înseamnă că nu ai nevoie de el. Fă o curățenie generală, aruncă ce nu ai nevoie, oferă-le cuiva sau fă o donație unei familii nevoiașe. Vei fi uimit de cât de multe lucruri ai acumulat, dar nu îți folosesc.

Plănuiește cu grijă

Dacă vrei să folosești garajul și ca loc de depozitare, mai întâi măsoară cu grijă locul de care ai nevoie pentru mașină. Nu te apuca să pui rafturi înainte de a rezerva locul pentru autoturism. E bine să ai spațiu suficient pentru a deschide portierele și portbagajul lejer, fără să lovești toți pereții. Și ar fi bine să vopsești cimentul cu o vopsea antiderapantă, pentru a nu întâmpina probleme în zilele ploioase sau în iernile grele.

Alege medii de depozitare potrivite

Într-un garaj, cel mai important lucru este să eliberezi spațiul de jos. Așa că folosește pereții pe verticală, pe toată înălțimea, cu ajutorul dulapurilor sau a suporților verticali. Iar dacă ai un garaj adânc, poți instala un banc de lucru pe peretele cel mai îndepărtat, pentru tot felul de proiecte pe care le ai de realizat.

Extinde-te pe tavan

Dacă ai un garaj foarte înalt, poți folosi și tavanul. Un meseriaș bun îți va construi niște suporți rezistenți pentru anvelopele de rezervă, sau va instala niște bare de susținere pentru o mulțime de cutii.