Mini ghid pentru cumpărăturile de electrocasnice

Felicitări dacă te-ai decis să renovezi și să înlocuiești câteva dintre electrocasnice, care fie nu mai funcționează deloc, fie sunt vechi și mari consumatoare de energie. Dar ai grijă la câteva sfaturi, pentru ca investiția pe care o faci să se dovedească profitabilă și să nu ai probleme imediat după ce le-ai cumpărat.

Bazează-te pe review-uri bune

Un preț bun nu înseamnă neapărat și o afacere bună. Verifică bine online produse care au review-uri de la clienți. Toate siteurile pot face reclamă, dar utilizatorii care au cumpărat produsul respectiv sunt de obicei sinceri și vor spune imediat dacă produsul are probleme sau nu este conform specificațiilor.

Online sau în magazin

Caută produsele pe care ți le dorești online, atât datorită părerilor utilizatorilor, cât și datorită posibilității de a compara ușor prețuri și caracteristici. Ți-ar lua zile întregi să te plimbi prin magazine. Dacă ți-ai ales niște produse preferate, poți vizita și un magazin fizic pentru a le vedea personal.

Fii atent la clasa energetică

Prețul produsului îl plătești o singură dată, însă de acum înainte, îți va consuma energie electrică zilnic. Așa că fii sigur că are o clasă energetică bună și un consum rezonabil. Cu atât mai mult cu cât ții la mediul înconjurător și vrei să fii un bun ecologist.

Oferă produsul cel vechi la schimb

Dacă nu ai nevoie de varianta veche a produsului, este o idee bună să-l dai la schimb când cumperi unul nou. Vei obține o reducere din prețul noului produs și vei scăpa ușor și responsabil de cel vechi.

Livrarea și montajul

Sunt două aspecte unde ai putea ușor să economisești. Poate un prieten cu o mașină mai mare te poate ajuta cu transportul, iar montajul, de cele mai multe ori, este deosebit de simplu. Mai ales că există instrucțiuni de montaj în orice manual de utilizare, ca să nu mai amintim de filmulețele ajutătoare de pe internet.