Cum să pregătești camera de oaspeți

Ce bine îți pare să îți revezi prietenii din străinătate, după atâția ani! Și, ca o gazdă bună ce ești, nici nu vrei să auzi de hotel, sunt bineveniți la tine acasă. În dormitorul de oaspeți sau măcar pe canapeaua confortabilă, oaspeții tăi se vor simți excelent dacă ai grijă la câteva aspecte.

Dacă ai o cameră de oaspeți

E ceva mai simplu dacă deja ai o cameră de rezervă, pe care o poți folosi pentru musafiri, așa nu trebuie să modifici altceva. Doar să faci puțină curățenie, pentru că, de multe ori, camera de rezervă va fi folosită pentru depozitarea tuturor lucrurilor cărora încă nu le-ai găsit un loc.

După ce ai eliberat camera, schimbă așternuturile cu unele proaspăt spălate și parfumate. Ce poate fi mai plăcut decât să te scufunzi într-un pat curat, după un duș binemeritat și o călătorie lungă? Pune și destule prosoape curate și eliberează și o porțiune de dulap, pentru hainele și lucrurile musafirilor. Dacă vrei să se simtă ca la un hotel modern, nu uita de răcoritoare pe măsuță, papuci de casă și un mic desert pe noptieră.

Dacă nu ai o cameră de oaspeți

Este puțin mai dificil dacă nu ai un spațiu special amenajat pentru oaspeți. Dar poți improviza un spațiu comod și practic, fără prea mult efort.

Cel mai important este să ai o canapea extensibilă destul de comodă, iar dacă ți-ai invitat prietenii la tine, cu siguranță că deja o deții. Este o investiție bună și vei face o impresie frumoasă. Mai ai nevoie de câteva accesorii pentru depozitare, iar aici ar fi ideal dacă ai investi într-o măsuță-noptieră cu sertare, sau un taburet care se deschide, oferind suficient spațiu pentru diverse obiecte mici.

Oriunde ai alege să-ți cazezi musafirii, ține minte că toată lumea preferă curățenia, așa că ai grijă totul să fie imaculat. Nu uita de baie și de produsele de toaletă, de acces la Wifi sau de o gustare delicioasă dimineața.